Slaapkamerongemak…

Op de één of andere manier voelt het toch altijd wat ongemakkelijk…op insta een foto van je slaapkamer delen. Maar ja, beloofd is beloofd. Ik beloofde je eerder al een rondleiding op de eerste verdieping van ons huis. In mijn laatste blog stond onze badkamer centraal. Deze keer is het dus de beurt aan onze slaapkamer. Kom binnen!

De slaapkamers van ons huis zijn behoorlijk ruim en vooral vierkant. En dat vierkant vind ik verre van knus en dat omschrijft het gevoel dat ik toch wel in een slaapkamer wil terug zien. Onze slaapkamer had een kleine badkamer en-suite met daarnaast een tweede badkamer bereikbaar vanaf de overloop. We maakten van de twee kleine badkamers één grote dus de deur van de badkamer kon in deze slaapkamer komen te vervallen.

Al vrij snel tekende ik een open inloopkast op de plattegrond van onze nieuwe slaapkamer. Een inloopkast is een meisjesdroom, maar had in dit geval ook een doel: de grote ruimte opknippen om dat knusse gevoel te creëeren. Ik koos voor een open kast en een grote ladenkast, beide van IKEA. Het bed kwam achter de ladenkast waardoor deze uit het zicht staat.

Op Pinterest pinde ik ooit een foto van een blauwe wand. Het duurde heel lang voordat ik de blauw vond die ik zocht. Getipt door een vriendin koos ik voor Old Navy van Benjamin Moore. De kleur steekt mooi af tegen het witte van de inloopkast. Voor meer warmte voegde ik onder andere de kleur oker, rieten accessoires en planten toe.

Verlichting is bij mij altijd zo’n dingetje…dat blijf ik lastig vinden. Al voor de verhuizing viel ik als een blok voor deze IKEA hanglamp uit de ps collectie. Er vanuitgaande dat ik wel een plek in ons nieuwe huis zou vinden, kocht ik deze dus al op voorhand. En zo belandde deze uiteindelijk in onze slaapkamer. De verlichting is nog niet optimaal. Zo is er op dit moment nog te weinig licht bij de inloopkast.

Onze slaapkamer is zeker nog niet af! Zo ontbreken onder andere, zoals in ons hele huis, de plinten nog. Hoe cliché..? Voor de ramen hangen jaloezieën van bamboe, maar deze laten nog te veel licht door. Ik ben dus nu een zoektocht gestart naar gordijnen en ik heb online stofstaaltjes aangevraagd.

Op één van de muren hangt een poster van het aapje van Kay Bojesen die ik ooit op Etsy vond. Ik was toen nog niet eigenaresse van het echte aapje en vond dit een mooi compromis. De radiator bestelden we in de RAL kleur van onze muur zodat deze minder opvalt.

Ondanks dat het nog niet af is, slaapt het er heerlijk en ben ik blij met de keuzes die ik maakte voor de indeling en de kleuren! De sfeer op onze eerste verdieping verschilt met die op de begane grond. De witte vloer die we op beide verdieping gebruikten, is de gemene deler waardoor het voor mij klopt.

Ontzettend leuk dat je (weer) mijn blog bezocht! Dat waardeer ik enorm! Dus dankjewel en graag tot een volgend blog!

Lfs, Linda

4 gedachtes over “Slaapkamerongemak…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s