Regenboog DIY

Regenboogjes zijn hip. Je ziet ze vooral in kinderkamers in allerlei kleuren en maten. Ik ging ook overstag voor deze trend en viel als een blok voor het regenboog wandkleed van OYOY. Deze kreeg een plek aan de wand op de slaapkamer van Yfke en zag je in mijn vorige blog. Budgethome deelde tijdens de kerstvakantie via haar Instagram feed een DIY om zelf regenboogjes te maken. Ik ging ermee aan de slag en het bleek een leuke bezigheid om samen met Lara te doen. We maakten samen ondertussen meerdere boogjes in verschillende kleurencombinaties. Misschien dat je de tip van Budgethome gemist hebt. Daarom leek het me leuk om via een blog een DIY stappenplan te schrijven. Genoeg gepraat! Laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden

Je hebt vrij weinig nodig om een regenboogje te maken. Als je uitgaat van vier boogjes heb je vier verschillende kleuren wol nodig. Als je de uitstekende draadjes in een andere kleur wilt, zoals in mijn voorbeeld, kies dan nog een vijfde kleur. Bij de Zeeman heb je ruime keuze in wol voor een leuke prijs. Verder heb je een schaar nodig. Aan het einde, om de boogjes aan elkaar te maken, gebruik je nog naald en draad. Dus leg die ook alvast klaar.

Stap 1

Je begint met het op maat knippen van de draden waar je de andere draad omheen gaat wikkelen. Hoe meer draden, hoe dikker je boogje. Ik koos voor 10 draden. De lengte van de draden kies je zelf. Het is maar net hoe groot je de regenboog wilt maken. Beter te lang draad dan te kort, want aan het einde knip je de uiteinden toch nog op maat.

Stap 2

Ik begon met het maken van de de buitenste boog en werkte naar binnen toe. Andersom kan natuurlijk ook.

Leg alle draadjes, in mijn geval 10 stuks, op maat naast elkaar en maak er een knoopje omheen met de draad waarmee je gaat wikkelen. Laat daarbij een toefje draad over. En dan wikkelen maar. Niet te strak en niet te los en schuif af en toe de gewikkelde draad richting het begin. De draden komen dan dichter tegen elkaar aan zodat je meer stevigheid krijgt. Dan krijg je straks een mooie stevige regenboog. Stop met wikkelen als je denkt dat je de gewenste lengte hebt. Om dat in te schatten leg je het alvast in een boog. Maak een knoopje aan het einde en knip de franjes eventueel alvast op maat. Je eerste boogje is gereed.

Herhaal stap 1 en 2 nu voor de volgende drie boogjes. Meet tussendoor of je voldoende lengte hebt door je boogje in de maak even onder het boogje dat al klaar is te leggen. Zie de foto hieronder.

Als je alle boogjes klaar hebt dan ga je naar de volgende stap.

Stap 3

Het is nu tijd om de boogjes aan elkaar te maken om je regenboog af te maken. Hiervoor heb je naald en draad nodig.

Leg de boogjes op volgorde en in de juiste vorm klaar. Begin met de bevestiging in het midden van de boog. Rijg het draad door alle boogjes heen. Heen en terug en maak vast met een knoopje. Maak daarna de uiteinden aan elkaar vast. Om ze goed bijeen te houden reeg ik ook nog een draad daar tussenin.

Je regenboog is nu klaar 🌈! Wil je deze net als ik ophangen, bevestig dan nog een lusje aan het bovenste boogje.

Ga je na het lezen van dit blog ook aan de slag en show jij het resultaat op Instagram? Wil je mij dan taggen (@deense_zomer) ? Het lijkt mij super leuk om deze foto’s op insta stories te delen.

Tot een volgend blog!

Liefs, Linda

Fotocredits: Linda vd Wal

3 gedachtes over “Regenboog DIY

    1. Wat een mooi compliment Andrea! Dankjewel. Nu wel gelukt dus om reactie achter te laten. Hoorde van iemand anders dat je moet inloggen. Dat was nooit zo. Ik ben benieuwd naar jullie regenboog 🌈😘

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s