KEUKENPRAAT met @dwingel_life (Jolien)

Je hebt er een maandje op moeten wachten, maar dat wachten beloon ik met een hele toffe KEUKENPRAAT. We zijn bij Jolien van @dwingel_life. Zij woont met haar vriend samen in een boerderij en koos voor een robuuste en stoere keuken!

Hoe lang kook je al in deze keuken en wat is je favoriete gerecht?

We kochten onze boerderij in 2017 en deze had toen geen keuken. De vorige bewoners kookten namelijk op de kookplaat van de gaskachel. Het plaatsten van een nieuwe keuken was dus onderdeel van de gehele verbouwing. In oktober 2018 werd onze keuken uiteindelijk geplaatst.

Mijn lievelingseten is quiche. Na mijn afstuderen maakten mijn huisgenoten zelfs een lied erover: dat als ik kook we meestal quiche eten. Alle soorten quiche vind ik lekker. Volgens mij wordt alles beter in bladerdeeg uit de oven.

Hoe zou jij je keuken omschrijven? Wat vind je mooi en wat misschien minder mooi?

Onze keuken is robuust, simpel en stoer! Het is een antraciet kleurige keuken met een betonlook blad en strakke stalen greepjes. We wilden graag een industriële keuken die paste bij het landelijke van onze boerderij. Door het gebint, de rode estrikken op de vloer en de oorspronkelijke zwart witte brandmuur past onze keuken precies in onze mix van stoer, industrieel en landelijk. De houten bar met moderne witte krukken maakt het plaatje voor ons compleet.

Het mooist vind ik de bar. Die wilden we graag aan ons kookeiland en we zitten hier ook altijd. Het is de perfecte plek voor een kopje koffie of een borrel. Hierdoor is onze keuken echt de centrale plek in huis. Minder mooi vind ik dat het blad geen echt beton is. Dat was een praktische keuze; echt beton is te gevoelig voor vlekken. Ik kook graag en wil daarom een blad dat veel kan hebben en dat hebben we nu. Maar echt beton blijft toch mooier.

Wat nog op mijn wensenlijstje staat is een mooie houten plank naast de koelkast, leuk voor de kookboeken enzo.

Achter het kleine groene deurtje zit onze kelder. De perfecte plek voor opslag van pasta, chips en drankjes! De kelder is droog en het hele jaar koel. Hierdoor is het voor ons echt een verlenging van de keuken.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Onze keuken is perfect in ons huis, maar een zwarte keuken zoals bij @deverbouwfabriek vind ik ook prachtig. Of juist een hele witte keuken met een houten vloer zoals bij @casakrullenbol. Eigenlijk vind ik heel veel verschillende stijlen keukens mooi!

Fotocredits: @deverbouwfabriek
Fotocredits: @casakrullenbol

Als ik een keukenlade of -kastje opentrek wat zie ik dan en wat zegt dit over jou als mens?

We hebben een lade met pannen, kopjes en kruiden en een lade met allerlei aangebroken verpakkingen. De lade kan sluiten dus dan neem ik niet de moeite het in mooie potten te stoppen. Alle spullen hebben wel duidelijk een vaste en voor mij logische plek. Mijn logica werkt niet altijd voor mijn vriend die ook regelmatig kookt… Dus je kan spreken van een georganiseerde chaos die voor mij logisch is!

Wat is jouw gouden keukentip?

Wij hebben bij de aanschaf van de keuken weinig extra apparatuur gekozen, dit gebruiken we toch niet. Maar we hebben wel een luxe kookplaat Met de toetsen op de kookplaat kunnen we bijvoorbeeld ook de afzuigkap bedienen. Dat gemak is echt fijn!

In welke Instagram keuken zou je wel eens een eitje willen bakken en waarom?

Dat zou zeker bij Floor van @washplate5 zijn! Haar comments op Instagram zijn altijd hilarisch, dus ik weet zeker dat het heel gezellig is om bij haar een eitje in de keuken te bakken!

Fotocredits: @washplate5

Jolien volg je op Instagram onder de accountnaam @dwingel_life. Naast haar keuken komen hier nog veel meer mooie plaatjes van haar boerderij voorbij! Bedankt voor het lezen en tot een volgende KEUKENPRAAT!

Liefs, Linda

Fotocredits: @dwingel_life tenzij anders staat vermeld.
KEUKENPRAAT verschijnt iedere eerste vrijdag van de maand. Vanwege de zomervakantie, sla ik in augustus een maandje over. De eerstvolgende KEUKENPRAAT lees je op vrijdag 6 september!

12 gedachtes over “KEUKENPRAAT met @dwingel_life (Jolien)

  1. Een leuke keukenpraat weer, Linda net gelezen tijdens mijn lunch. En ook weer een bijzondere keuken met een eigen verhaal. Mooi die authentieke elementen erin.
    Groetjes Erna

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s